ه مناسبت ایام سالگرد سقوط فاو منتشر شد:
«قصورِ بدون مقصّر»
مروری بر نقش و نظر حضرت آیتالله خامنهای دربارهی رخدادهای ماههای پایانی جنگ و برقراری نظام تشویق و تنبیه در جنگبا شروع جنگ تحمیلی در شهریور ماه ۱۳۵۹ امام خمینی
رحمهالله استراتژی ایران را «آزادسازی سرزمینهای تحت اشغال» و «تنبیه متجاوز» اعلام کردند. در ایامی که بنیصدر فرماندهی جنگ را بر عهده داشت به علت عدم اعتقاد او به استفاده از سپاه و نیروهای مردمی در جنگ و نظریات سادهانگارانهی او مبنی بر «زمین دادن و زمان گرفتن» ایران در موضع ضعف قرار گرفت و سرزمینهای زیادی توسط ارتش عراق اشغال شد. چند عملیات محدود نیز که با نظر بنیصدر و مشاورین نظامیاش انجام شد به شکست انجامید. با فرار بنیصدر از کشور و تغییر نگاه فرماندهان ادارهکنندهی جنگ به نیروهای مردمی، ریل شکستها جابجا شد و فصل پیروزیها فرارسید.
با عملیات پیروزمندانهی «فتحالمبین» در فروردین ۶۱ و آزادی خرمشهر طی عملیات «بیتالمقدس» در خرداد همان سال، بخش مهمی از استراتژی جمهوری اسلامی برای «آزادسازی مناطق اشغالشده» محقق شد. از این پس فرماندهان جنگ در تدارک عملیاتهایی برای استراتژی «تنبیه متجاوز» بودند. اما چندین عملیات ایران از جمله عملیات «رمضان» به علت تمرکز استحکامات دفاعی و نیروی انسانی عراق در منطقه با پیروزی مواجه نشد.
در زمستان ۶۲ ابتکار نیروهای ایرانی عراق را غافلگیر میکند. در سوم اسفند ۶۲ عملیات «خیبر» با هدف تصرف جزایر مجنون و تسلط بر جادهی بصره-العماره در منطقهی هورالهویزه با همکاری قرارگاه نجف اشرف سپاه و قرارگاه کربلای ارتش انجام شد.